Journey Through THE QUR'AN : An overview of all 114 chapters - Al-Banna, Sharif Hasan; Rosmawati Ahmad (Shah Alam, Selangor : Grup Buku Karangkraf Sdn. Bhd., 2018)
Ciri-ciri utama Journey Through THE QUR'AN : (1) Kisah-kisah utama, mesej-mesej dan pengajaran-pengajaran daripada al-Qur'an, (2) 1000 perkataan Bahasa Arab, (3) Ayat-ayat utama daripada setiap surah, (4) Ringkasan dan gambaran keseluruhan dari semua 114 surah, (5) Peta minda untuk setiap surah dan (6) Doa-doa daripada al-Qur'an.
Contains verses from the Qur'an and the quotes from the Hadith
Keywords: Qur'an -- Criticism, interpretation, etc; Qur'an -- Translating